Morgen is het weer zover......traditioneel de hele dag carbid schieten in Glane op wel 2 plaatsen tegelijk! Leuk voor met name de mannen en de jongetjes... Voor de huisdieren minder, gelukkig zijn onze katten niet zo bang. Eventjes wel leuk, maar ik ben het al gauw zat, want de vloer dreunt hier dan in huis, en de ruiten trillen in de sponningen!
Maar het trekt altijd nogal veel bekijks, dus voor degene die dit leuk vinden...er is altijd bier en glühwein e.d. aanwezig. Kom gerust kijken!
Ik zal blij zijn als de rust op 1 januari is weergekeerd...
Zie bijgaand filmpje met bijpassende muziek van Normaal...
dinsdag 30 december 2008
maandag 29 december 2008
Ding #23 Evaluatie
Hoewel ik dit laatste Ding eigenlijk niet hoef te doen. (We gaan een gezamenlijke evaluatie doen, later) wil ik toch het leertraject met een persoonlijke beknopte evaluatie afsluiten.
23 Dingen zijn tenslotte 23 Dingen!!!
Ik ben vol positieve verwachtingen de 23 Dingen-reis aangegaan. Ik had er echt naar uitgekeken! En zoals op elke reis zijn er heel veel hoogtepunten, maar ook een paar kleine minder leuke puntjes.
Over het algemeen ben ik over het geheel meer dan enthousiast. Dat begon al met het bijhouden van een weblog. Daar had ik zelf nog nooit iets mee gedaan, maar ik moet zeggen het is uitgegroeid tot een erg leuke bezigheid. Ik ben dan ook van plan om te blijven bloggen. Ik merk dat ik dagelijks mijn weblog bekijk, eventueel aanvul, en reageer op andermans blogs en reacties. En juist die interactie is een belangrijk gegeven van het bloggen. Ik heb enkele van mijn collega's op een andere, heel leuke manier leren kennen, en dat vond ik verrassend.
Enkele van de Dingen sprongen er voor mij duidelijk uit en hiermee zal ik, naast het werk ook privé zeker gebruik van blijven maken, dit waren ( in volgorde van Dingen):
RSS-feeds, Flickr, online plaatjes bewerken, Del.icio.us, online kantoortoepassingen (ook zakelijk handig), podcasts, YouTube, LibraryThing, aantal sociale netwerken, LastFM, My Discoveries. Hier ga ik de komende tijd eens lekker wat tijd in stoppen en e.e.a. bijhouden en opfrissen. Verheug ik me echt op......
De Dingen die ik zelf wat minder vind zijn: Netvibes (ik doe er nauwelijks iets mee, komt misschien nog..),Wiki's, instant messaging oftewel chatten. Maar ook van laatstenoemde 2.0 toepassingen zie wel zeker het nut, zakelijk voor de bibliotheek in. Alleen heb ik er persoonlijk (nog) niet zoveel mee, zeker chatten is aan mij niet besteedt.
Ook kwam ik erachter dat ik privé onbewust allang met een aantal "Dingen" bezig was. Ik wist alleen niet dat daar het etiketje "Web 2.0" bij hoorde.
Voor mij is al het bovengenoemde een onomkeerbaar proces dat zich alleen nog maar verder gaat ontwikkelen in de toekomst en waar we als bibliotheek zeker mee verder moeten en blijven doorgaan. Want het stopt niet!
In de media hoor, zie en lees je steeds meer over Web 2.0 en zelfs al Web 3.0. Kinderen, jongeren gaan hier spelenderwijs van kleins af aan mee om, kijk alleen al maar eens naar het Hyves en MSN-gebeuren.
Al met al vond ik dit hele 23 Dingen leertraject een geweldige ontdekkingsreis, ik heb veel "gezien" geleerd, en ervaren, en er heel veel plezier aan beleefd. Maar we moeten straks meer doen dan alleen terugkijken, we moeten blijven "reizen" in dit World Wide land, want de virtuele èn echte wereld wordt steeds kleiner en ligt aan onze voeten.....
Ik wil hierbij graag de bibliotheek dank zeggen voor de mogelijkheid tot het volgen van de 23 Dingen, en ook graag aan Jouke, mijn persoonlijke coach voor de leuke en fijne ondersteuning. En verder aan alle collega's voor het lezen van-, en reageren op mijn blogberichten. Dat gaf een extra prettige dimensie aan alles.
Alvast een hele goede jaarwisseling gewenst en een gezond en gelukkig 2009 voor iedereen en jullie dierbaren!
woensdag 24 december 2008
Flappie van Youp
Een filmpje van Youp van 't Hek over Flappie. Onvergetelijk. En als ik het hoor moet ik altijd een klein traantje wegpinken, want ik kan me het gevoel zó goed voorstellen.... Stom hè?
dinsdag 23 december 2008
Aanvullende slideshow bibliotheek 2.0
Web 2.0, Bibliotheek 2.0 En Bibliotheekgebruikers
From: Wowter,
SlideShare Link
From: Wowter,
Presentatie voor de keynote in Groningen
SlideShare Link
Ding #22 Bibliotheek 2.0
Bibliotheek 2.0....een logisch gevolg van Web 2.0? Ik denk zelf van wel. In ieder geval hoor en zie je deze term regelmatig en steeds vaker tijdens dit hele leertraject, maar bijvoorbeeld ook in de bibliotheek vakbladen zoals: "Bibliotheekblad" (typ bibliotheek 2.0 in bij zoeken...) en "Collectie"van NBD/Biblion. Volgens mij is het een onomkeerbare ontwikkeling die de bibliotheek, de dienstverlening en daarmee ook het werk in de bibliotheek zal doen veranderen. Persoonlijk denk ik dat we ook wel zullen moeten om overeind te blijven als informatie instituut.
Zóveel digitale ontwikkelingen, die in sneltreinvaart voorbij komen en ook weer even zo snel veranderen, als we hierin niet meegaan, zal de bibliotheek over een aantal jaren een achterhaald fenomeen zijn. En dat kunnen we niet laten gebeuren! Informatie en kennis zijn toch onze specialiteit!! Dus we zullen moeten meegaan en vooral ook bijblijven....en zo mogelijk vóór blijven.
Bij Ding 22 heb ik zoveel mogelijk van de aangeboden informatie bekeken. Het was wel een beetje taaie en theoretische stof zo hier en daar. Het Manifest Bibliothecaris 2.0 leek voor mij wel een beetje op de geloofsbelijdenis in de kerk. Ik kreeg bijna de neiging om AMEN te zeggen na het doorlezen ervan. Maar de essentie is duidelijk.
De artikelen van ZBdigitaal kom ik zeer regelmatig tegen bij diverse onderwerpen, waaronder dus ook nu Bibliotheek 2.0. En ook WoWter komt af en toe op mijn computer voorbij. Ik heb nu ook weer even wat rondgesurfd op beide sites over bovengenoemd onderwerp.
Daarna ben ik zelf eens gaan speuren naar andere sites, artikelen over Bibliotheek 2.0 Ik ben er diverse tegengekomen. Ik zal er hier een paar vermelden:
Bij Jantweepuntnul kwam ik een goed artikel tegen. Op zijn weblog kun je ook gewoon de zoekterm invullen en dan krijg je een hele opsomming.
Ook kwam ik een artikel tegen van Martine Breedveld. Bij Worldpress.com een hele lijst met blogs over Bibliotheek 2.0. Bij ambtenaar 2.0 ook een leuk stuk over bibliotheek 2.0 bij ministeries.
Tot slot heb ik ook nog even op YouTube gekeken naar beeldmateriaal over "Bibliotheek 2.0" en "Library 2.0". Er is heel veel te vinden, ook hier.
Bij de Engelse term een leuk filmpje over de bibliotheek in Amsterdam (OBA).
En een ander duidelijk Nederlands filmpje vind je hier.
Een tijdje geleden had ik de bibliotheek20.ning al ontdekt en ben hier lid van geworden.
Al met al weer heel veel informatie bekeken en gezien en we moeten er zeker iets mee gaan doen.
maandag 22 december 2008
Stop the cavalry....
Voor iedereen die van dieren houdt, en speciaal voor Jouke die dit zo'n mooi liedje vindt.....
"Stop the cavalry", maar dan anders.....met een boodschap, en inclusief uil!!!
Denk ook aan de dieren met de feestdagen.
En nogmaals van harte voor iedereen: hele fijne, waardevolle en goede feestdagen gewenst met dierbare mensen èn dieren om jullie heen van Catwoman.
"Stop the cavalry", maar dan anders.....met een boodschap, en inclusief uil!!!
Denk ook aan de dieren met de feestdagen.
En nogmaals van harte voor iedereen: hele fijne, waardevolle en goede feestdagen gewenst met dierbare mensen èn dieren om jullie heen van Catwoman.
zondag 21 december 2008
Zonnewende
Het is 21 december.... kortste dag, (morgen ook nog....) Maar tijd voor de (winter) zonnewende. Zie ook: Germaanse Joelfeest . Je hoort ook wel eens de Engelse term "Yuletide".
Voor mij altijd een psychologisch omslagpunt. We gaan weer langzaam naar het licht! Ik houd niet van die korte, donkere dagen... O, met Kerst vind ik het altijd wel even leuk, met al die flonkerende lichtjes, maar daarna......nee!!! Het duurt me gewoon te lang!
Ik houd nu via pagina 718 van NOS teletekst dagelijks bij hoeveel licht er bij komt, eerst maar mondjesmaat een minuutje 's avonds, later ook 's ochtends per minuut. Maar na een tijdje gaat het met sprongen van 2 minuten tegelijk.
Het zit allemaal tussen de oren, maar het geeft mij altijd een goed gevoel...
woensdag 17 december 2008
Ding #21 My Discoveries en andere sociale bibliotheekcatalogi
Een echt vakmatig en bibliotheektechnisch Ding vond ik dit. Na het doorlezen van de gegeven informatie heb ik in eerste instantie de catalogus bekeken van de Ann Arbor District Library in Michigan. Ik vond dit een toegankelijke catalogus, met een tag-balk aan de zijkant. Kan me voorstellen dat dit handig kan zijn. Ook heel leuk vond ik het zelf bewerken van de "cataloguskaartjes". Gewoon omdat het er zo lekker ouderwets uitziet. Ik heb er 2 gemaakt. Het resultaat zie je hierboven. Kijk en dan ben je zomaar weer bezig met "online plaatjes bewerken" van Ding #8.
De aquabrowser "My Discoveries" waarvan de OBA gebruik maakt vond ik ècht een ontdekking. Ik heb zelf een account aangemaakt en een paar boeken opgezocht en lijsten gezet en getagd. Dit zou wat mij betreft een aanwinst zijn voor onze eigen bibliotheek. Zoals ook tijdens de radiouitzending van Radio Online (vanaf 9.05 minuten) te beluisteren was, is het mogelijk dat iedereen zijn eigen trefwoorden toevoegt, desnoods in z'n eigen taal. In die uitzending werden een paar treffende en praktische voorbeelden van gebruik hiervan genoemd. Een soort van LibraryThing voor de bibliotheek zelf. Dus ik zou zeggen wat mij betreft: hoe eerder hoe beter.
Ook bij WorldCat (echt iets voor een Catwoman...) heb ik nog even rondgekeken onder het 23 Dingen account. Ik vond dit eerlijk gezegd een beetje saai en zakelijk over komen. Maar ik denk wel dat het inderdaad binnen de bibliotheekwereld heel goed te gebruiken is. Veel, diverse mogelijkheden. Zelf zou ik het denk ik niet zo snel gebruiken, voor mij mag het wel iets "leuker."
Onze eigen aquabrowser gebruik ik eerlijk gezegd ook nauwelijks. Ik heb er wel eens, en nu ook weer even uitgebreid naar gekeken, maar het komt bijna nooit voor dat ik 'm nodig heb ergens voor of voor een klant.
Maar ik heb wel gezien dat er bij alle bovengenoemde catalogi ontzettend veel kan en mogelijkheden zijn. Ook de bibliotheekwereld wordt steeds kleiner. Dit Ding is zeker ook iets voor de afdeling Collectievorming en Mediaverwerking en de inlichtingenmedewerkers.
Zeer interessant......
De aquabrowser "My Discoveries" waarvan de OBA gebruik maakt vond ik ècht een ontdekking. Ik heb zelf een account aangemaakt en een paar boeken opgezocht en lijsten gezet en getagd. Dit zou wat mij betreft een aanwinst zijn voor onze eigen bibliotheek. Zoals ook tijdens de radiouitzending van Radio Online (vanaf 9.05 minuten) te beluisteren was, is het mogelijk dat iedereen zijn eigen trefwoorden toevoegt, desnoods in z'n eigen taal. In die uitzending werden een paar treffende en praktische voorbeelden van gebruik hiervan genoemd. Een soort van LibraryThing voor de bibliotheek zelf. Dus ik zou zeggen wat mij betreft: hoe eerder hoe beter.
Ook bij WorldCat (echt iets voor een Catwoman...) heb ik nog even rondgekeken onder het 23 Dingen account. Ik vond dit eerlijk gezegd een beetje saai en zakelijk over komen. Maar ik denk wel dat het inderdaad binnen de bibliotheekwereld heel goed te gebruiken is. Veel, diverse mogelijkheden. Zelf zou ik het denk ik niet zo snel gebruiken, voor mij mag het wel iets "leuker."
Onze eigen aquabrowser gebruik ik eerlijk gezegd ook nauwelijks. Ik heb er wel eens, en nu ook weer even uitgebreid naar gekeken, maar het komt bijna nooit voor dat ik 'm nodig heb ergens voor of voor een klant.
Maar ik heb wel gezien dat er bij alle bovengenoemde catalogi ontzettend veel kan en mogelijkheden zijn. Ook de bibliotheekwereld wordt steeds kleiner. Dit Ding is zeker ook iets voor de afdeling Collectievorming en Mediaverwerking en de inlichtingenmedewerkers.
Zeer interessant......
maandag 15 december 2008
Mooi Kerst (winter) nummer
Vanavond hoorde ik via de autoradio nog een mooi nummer van Queen. "A winter's tale".
Past helemaal bij deze tijd van het jaar. Sfeervol.
Ik zal het filmpje bijvoegen.
Verder kreeg ik vandaag een e-mail dat Districtworld nu in de lucht is gegaan. Ik schreef daar al over op 11 december j.l. Een alternatief misschien voor Hyves. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje. Ik heb in ieder geval een (voorlopig) account aangemaakt. Kiek'n wat 't wot.........
Het zal toch eerst enige bekendheid moeten krijgen.
Past helemaal bij deze tijd van het jaar. Sfeervol.
Ik zal het filmpje bijvoegen.
Verder kreeg ik vandaag een e-mail dat Districtworld nu in de lucht is gegaan. Ik schreef daar al over op 11 december j.l. Een alternatief misschien voor Hyves. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje. Ik heb in ieder geval een (voorlopig) account aangemaakt. Kiek'n wat 't wot.........
Het zal toch eerst enige bekendheid moeten krijgen.
Achterover leunen????
Hoera, mijn mooie ZEN-speler is binnen.Ik ben er heel blij mee!!!Dus kan ik nu wel achterover gaan leunen?...........nou, nee hoor.....
Helaas had ik weinig tijd afgelopen weekend, dus ik heb er nauwelijks iets mee kunnen doen. Wel globaal gezien dat het heel veel mogelijkheden heeft. Helaas weigert mijn computer het bijbehorende installatie-schijfje te "eten". Nu moet ik nog maar eens even kijken hoe ik e.e.a. erop krijg. Heeft iemand anders hier al eens problemen mee gehad?
Verder wil ik nog kort even verwijzen naar een artikel in het blad "Computable" van 2 december j.l. Misschien nog interessant voor de ICT-ers.
Ik ga lekker verder met het volgende Ding, ik heb er nog steeds niet genoeg van.
Voor Jouke, ik kwam dit net nog tegen, ik weet niet of je het al kent, maar misschien vind je het interessant.
donderdag 11 december 2008
Dochters wéér creatief....
Ik kreeg toch net weer iets leuks van de dames hier. Even kijken met geluid, echt leuk voor de Kerst....
Send your own ElfYourself eCards
Ding #20 Muziek online beluisteren in sociaal netwerk
Oeps..... eigenlijk had ik me hier al mee bezig gehouden bij Ding #17.
Dus kan ik hier eigenlijk vrij kort over zijn.
Last FM vind ik een geweldige manier van muziek zoeken, delen etc. Ik heb diverse nummers in mijn playlist gezet, en favorieten aangemaakt. Via de site ook weer video's bekeken.
Ik zal straks ook zeker via Last FM muziek downloaden op mijn mooie Zen-speler die nu aan de horizon gloort.
Om lid te worden van een bepaalde muziek "groep" daar zit ik op dit moment nog niet echt op te wachten. Wat ik wel leuk vind is dat er andere suggesties worden getoond die aansluiten bij je eigen muziekvoorkeur. Die kun je dan via de "radio"speler ook weer beluisteren.
Ook heb ik nog even globaal gekeken naar de alternatieven van Last FM, zoals genoemd in de informatie van 23 Dingen. In dat lijstje miste ik Imeem, dat toch ook een groot sociaal netwerk is, en waarvandaan ik regelmatig muziek op mijn blog zet.
Zoals ik het ook al in mijn eerdere bericht schreef vind ik het een echte aanwinst voor mij persoonlijk, en misschien ook te gebruiken in het "muziekexpertisecentrum" in onze bibliotheek voor alle muziekliefhebbers.
Een LastFM widget had ik al eerder geplaatst, met mijn laatst beluisterde nummers.
Dus volgens mij ben ik dan klaar met dit Ding.
Voor de rest verwijs ik naar mijn blogpost van 4 december j.l. over Ding #17.
Ding #19 Sociale netwerken
Dit fenomeen is, en was me niet onbekend. Ik zit al een aantal jaren op Schoolbank, en vooruitlopend op de 23 Dingen had ik me afgelopen zomer dan toch eindelijk ook maar eens aangemeld bij Hyves. Ik kreeg zò vaak de vraag van mensen: "zit JIJ niet op Hyves??? Nou, nee dus!!
Bij Hyves en soortgelijke netwerken heb ik nog steeds m'n vraagtekens. Er schuilt ook een soort van "gevaar" in. Het is n.l. ook één grote vergaarbak van informatie. Je kunt als je wilt heel veel vinden en nalezen over personen, zeker als men verzuimd heeft e.e.a. af te schermen. Ik heb daar ook al over geschreven in mijn blogpost van 23 november j.l. Tik "Hyves" in bij de zoekfunctie op mijn blog en het bericht verschijnt. Ook weet ik dat er bedrijven zijn die bij sollicitaties op Hyves zoeken om zo al "e.e.a." van hun sollicitanten te weten te komen.
Toch denk ik dat je als bibliotheek niet achter kunt blijven bij dit soort populaire bewegingen, al was het alleen maar om meer jongeren te bereiken. Wij (OBE) zitten inmiddels op Hyves, en dat is een goed uitgangspunt. Ben benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen.
Linkedin kende ik ook voornamelijk via de enige "Catman" hier in huis. Ik weet dat hier steeds meer gebruik van wordt gemaakt, zakelijk. Je kunt hier je werkervaringen in plaatsen. Per bedrijf heb je vervolgens de mogelijkheid om (ex-) collega's of zakenrelaties, en ook studiegenoten uit te nodigen voor jouw netwerk. Zo wordt je zakelijke netwerk steeds verder uitgebreid. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deel te nemen in groepen met dezelfde interesse, hieraan kunnen ook personen zonder Linkedin-profiel deelnemen. Je kunt in je eigen profiel verwijzen naar websites, en zo zijn er meer diverse mogelijkheden.
Na het doorlezen van de informatie op de 23 Dingen site heb ik me vervolgens aangemeld bij de 23 Dingen Ning, Bibliotheek20 Ning, en Dizzie (dat gaat weer leuk over boeken etc.) Die laatste lijkt me ook uitermate geschikt voor zowel bibliotheek àls leners!
Heel iets anders is het sociale receptennetwerk van Albert Heijn. Hier kun je een eigen "kookschrift" aanmaken met je profiel, en waar je vervolgens recepten kunt zoeken, verzamelen en delen met anderen. Héél iets anders, maar ook leuk, èn lekker. Ook hier ben ik al zeker een jaar op actief.
Als laatste wil ik nog even melding maken van een nieuw sociaal netwerk dat eraan zit te komen. Ik werd hier via een nieuwsbrief op geattendeerd : "Districtworld" voor mensen die Hyves te jong en te massaal, en Linkedin te zakelijk en saai vinden. Men noemt het:"stylish, overzichtelijk, volwassen, met een zakelijke inslag en leuke extra tools en privileges."
We laten ons verrassen......of niet natuurlijk.
woensdag 10 december 2008
Kroamschudd'n in Mariaparochie
Kroamschudd'n in Mariaparochie.
Ben ik nou de eerste met dit filmpje????? Blijft toch elke keer weer leuk...die Herman Finkers.
En tevens ook een Kerstwens voor iedereen......
Ben ik nou de eerste met dit filmpje????? Blijft toch elke keer weer leuk...die Herman Finkers.
En tevens ook een Kerstwens voor iedereen......
dinsdag 9 december 2008
Ding #18 LibraryThing
Eerlijk gezegd had ik hier een tijdje geleden al eens vluchtig op rondgesnuffeld, en alvast een account aangemaakt. Ik ben er nu een tijdje mee bezig geweest, en ik ben SUPER-enthousiast!!
Een geweldige manier om je eigen boekenkast te catalogiseren! Het heeft zó ontzettend veel mogelijkheden... Natuurlijk in de 1e plaats je eigen boeken, met allerlei gegevens toevoegen. En dat kun je zo uitgebreid maken als je maar wilt. Dan kun je deze gegevens "delen". Je krijgt gebruikers te zien met dezelfde boekkeuze- en smaak. Dubbelklik op de naam van de auteur van je boek en je krijgt een pagina met achtergrond-informatie. Je krijgt aanbevelingen (soort leesadvies, kan handig zijn), verbanden etc. Er is ook een blog-functie. Ook is er weer de mogelijkheid om op "tags"te zoeken. Verder kun je kiezen voor diverse vormen van indeling. Je kunt zelf een recensie schrijven en toevoegen, meepraten in groepen. Er is een tijdsbeeld-overzicht waarin je op verschillende ingangen kunt zoeken, kortom teveel om op te noemen!
Wat me wel opviel dat het (nog) niet erg Nederlands gericht is qua boeken, misschien nog te onbekend bij lezers? Daarom heb ik een aantal van mijn eigen boeken handmatig ingevoerd. Plaatje van de omslag erbij gezocht en geüpload naar mijn account, en dan voegt LibraryThing deze vanzelf toe aan de collectie en in het gehele bestand, zodat een evt. volgende gebruiker dit makkelijk kan terugvinden.
Ik zie dit zeker als een kans om te gebruiken voor de bibliotheek, maar het moet wel gepromoot worden en uitgelegd. ( misschien iets voor een workshop???) Wat is er nou mooier voor leners om hun gelezen boeken digitaal bij te houden en hierover eventueel wereldwijd van gedachten te wisselen? Ook voor leeskringen, maar ook in het onderwijs zou dit misschien een aanvulling kunnen zijn.
Ik ga hier zeker mee verder, en wil als de tijd er voor is, er zeker een groot gedeelte van mijn eigen boeken collectie in onder brengen.
Je kunt "Mijn bibliotheek"aanklikken, en een (klein) kijkje nemen in mijn eigen boekenkast, maar dit ga ik nog verder uitbreiden binnenkort.
Mijn droom is ooit nog een een èchte bibliotheekkamer te hebben, met mooie kasten, een knapperend haardvuur en een grote, luie leren leesfauteuil ervoor, maar ja, tot dan maar even behelpen met een virtuele bibliotheekkamer, ook fijn!
En nogmaals de zoekfunctie voor op je blog:
Boekenlijstje
Alvast via "LibraryThing"' een boekenwidget toegevoegd van mijn laatst toegevoegde boeken. Ik ga hier later nog uitgebreider over schrijven..., want oh wat vind ik dit een leuk Ding!!!
zaterdag 6 december 2008
Het "dichtsbijzijnde" boek
"Zo kon ze juist in de serre turen, langs de brede bladen der palmen; papa en mama zag zij niet, maar zij zag Marie juist in het gelaat en Georges op de rug.....hoe grappig als als Marie haar nu juist in het oog kreeg, maar zij scheen een en al aandacht te zijn voor de historietjes van dat fatje."
Uit: Louis Couperus, Eline Vere.
Wie gaat verder??
De regels zijn simpel:
Neem het dichtsbijzijnde boek, nu meteen
Ga naar pagina 56
Vind de vijfde zin
Citeer die zin op je blog
Kopieer deze instructies onderaan de post
Zoek niet naar een goed boek, mooi boek, maar pak het dichtsbijzijnde
vrijdag 5 december 2008
Huisdieren weg???? of toch maar niet.....
Toevallig kwam ik onderstaand berichtje ergens tegen op het web. Misschien draagt het bij het ziekteverzuim omlaag te brengen. Daarom heb ik natuurlijk de griep gekregen...
Opmerkelijk: Mensen met huisdieren ongezonder
Mensen met huisdieren leven ongezonder. Dat is opmerkelijk, omdat je bij huisdieren toch al snel denkt aan wandelen, buitenlucht, knuffelen etcetera. De waarheid is dat mensen met huisdieren gemiddeld vaker ziek zijn, dikker zijn, meer roken, een hogere bloeddruk hebben. Ik ga toch maar soep koken van mijn katten. Huisdieren zijn link.
Mensen met huisdieren leven ongezonder. Dat is opmerkelijk, omdat je bij huisdieren toch al snel denkt aan wandelen, buitenlucht, knuffelen etcetera. De waarheid is dat mensen met huisdieren gemiddeld vaker ziek zijn, dikker zijn, meer roken, een hogere bloeddruk hebben. Ik ga toch maar soep koken van mijn katten. Huisdieren zijn link.
donderdag 4 december 2008
Paar leuke plaatjes
Ik vond nog een paar leuke veelzeggende Web 2.0 plaatjes. Maar wat groter geplaatst, zodat de details goed zichtbaar zijn.
Ding # 17 Web 2.0 site naar keuze
Met de ervaring van alle Web 2.0 toepassingen en sites die inmiddels bekend zijn en waar ik mee gewerkt heb, ben ik in de lijsten van de Web 2.0 sites gedoken, zoals die in de informatie werden genoemd. Ellenlange lijsten met heel veel onbekende namen. Aantal dingen aangeklikt, maar niets interessants gevonden. En om nou àlles te bekijken is gewoon teveel van het goede.
Wel heb ik een site gevonden waar heel regelmatig interessante informatie op staat over Web 2.0 in het algemeen. Leuk om hier af en toe eens naar te kijken.
Ook kwam ik bij toeval iets tegen over de meest populaire blogs en websites ter wereld, ook maar even hier vermeld.
Maar omdat ik toch iets nieuws wilde bekijken, kwam ik via via op de site van "Last.fm", voor een aantal van jullie ook wel bekend. En ik moet zeggen dat ik hier toch wel heel erg enthousiast van ben geworden. Muziek zoeken, meteen filmpjes erbij. Persoonlijke voorkeuren worden gekoppeld, en hiermee vergelijkbare muziek wordt voor je gezocht en aanbevolen. Achtergrondinformatie en foto's van artiesten kun je bekijken, muziek downloaden voor je MP3 of 4 (handig voor straks....). Maar ook muziek delen met andere gebruikers behoort tot de mogelijheden. Je kunt een bibliotheek van je eigen muziek samenstellen, en die weer onderverdelen. Handig om e.e.a. te ordenen.
Ik ga me hier zeker verder op storten en in verdiepen, want ik ben een enorme liefhebber van allerlei soorten muziek.
Of de bibliotheek hier veel mee kan weet ik niet zo goed, meer de klanten denk ik.
Maar voor mij persoonlijk: een èchte aanwinst!!!
maandag 1 december 2008
Abonneren op:
Posts (Atom)